𝄆

Improvisatieles

Ik bied individuele improvisatielessen maar geef ook workshops aan groepen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Muziek theorie

Wat zijn akkoorden? Welke functie hebben ze in het akkoordenschema? Welke tonen of toonladder(s) kun je daarbij spelen? Hoe maak je een tweede stem bij een melodie? Wat is tritonus-verwantschap? Hoe kun je iets jazzy, bluesy of juist Iers laten klinken? Wat is de overeenkomst (!) tussen Ierse en Chinese muziek? Kun je aan een melodie zien welk akkoord erbij past? Ik kan het je allemaal leren en nog veel meer.

Een improvisatie-groepsles van mij in Leuven (België) in 2017.
Improvisatie van mijn leerling tijdens een leerlingenpresentatie in 2019.

𝄆 Lesmethode 'Improviseren voor viool'

Ik heb een eigen lesmethode geschreven over hoe je kunt leren improviseren op je viool. Improviseren voor viool is een E-Book en bestaat uit 25 pagina's met aparte bibliotheek met geluidsfragmenten waarmee je mee kunt spelen en leren improviseren op je eigen viool. Probeer de gratis demo en schaf nu het boek aan voor 50% korting en betaal slechts €7,95.

Waarom dit boek aanschaffen?

  • Leer improviseren op je viool
  • Muziekfragmenten (MP3)
  • Bladmuziek
  • Textuele uitlegInhoud

'Improviseren voor viool' is een lesmethode die je meeneemt op een wonderbaarlijke reis. Stap in dit avontuur en leer improviseren op je instrument. Deze methode kan door muzikanten op elk niveau gebruikt worden. De theorie leg ik met zo weinig mogelijk woorden uit, waarna je kunt oefenen samen met de bijbehorende MP3-muziekfragmenten.

Op een praktische en speelse manier raak je bekend met bijvoorbeeld akkoorden en pentatoniek. Speciaal voor violisten heb ik zogenaamde halsdiagrammen opgenomen, te vergelijken met fretboards op gitaar. Deze simpele plaatjes geven veel inzicht. Met de tips die in dit boek staan kun je je muzikale horizon verbreden en zal je improvisatie afwisselender en interessanter worden.

improvisatie boek viool hans battenberg Voorbeeld uit 'Improviseren voor viool' door Hans Battenberg.