Computerles


Finale®
Een programma waarmee je je eigen bladmuziek en midi-bestanden maakt. Erg leuk en nuttig. Leuk om bijvoorbeeld je eigen muziek professioneel weer te geven, of om het tijdens het componeren te laten klinken. Zo kun je snel horen of bijvoorbeeld je zelfbedachte
2e stem wel goed klinkt of dat je baslick lekker loopt. Op die manier kun je je creatieve proces enorm versnellen. Ik gebruik Finale ook om spiekbriefjes te maken voor bij optredens. Je kunt tekst en notenschrift precies zo rangschikken, vergroten/verkleinen zoals het jou het beste uitkomt. Transponeren, grafische plaatjes om je muziekstuk te verfraaien, werken in tabulatuur, werken met akkoorden ... Alles wat je wilt kun je er mee doen. Afhankelijk van je ervaring en wat jij wilt kan ik je in een of meer lessen op weg helpen met dit perfecte gereedschap voor iedere muzikant.

Logic®
Audio software voor het opnemen en bewerken van je eigen muziek. Met virtuele synthesizers, effecten en andere tools heb je een complete studio op je computer. Ik gebruik Logic onder meer om play along (meespeel) muziek voor mezelf en mijn leerlingen te maken. Aangepast aan wat jij wilt leer je werken met tracks, audio- en MIDI-bestanden en een MIDI-editor. En gaan we opnemen, mixen en de mix automatiseren! Ook met deze software help ik je graag op weg.


Finale

Logic-mixer

De computerlessen zijn bij mij thuis. Zie Tarieven.